Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (Europe Code Week-2021)

Συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (Europe Code Week-2021)

Φέτος το Σχολείο μας συμμετέχει για πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού – Code Week2021 (https://codeweek.eu).

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι μια πρωτοβουλία βάσης που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο. Μέσα από τη φετινή δράση για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού, το Σχολείο μας συμμετέχει σε ένα παγκόσμιο δίκτυο σχολείων τα οποία υλοποιούν ποικίλες δράσεις δημιουργώντας “σχολικές συμμαχίες”.

Η εκπαιδευτικός πληροφορικής Χατζηανδρέου Μαρίνα, έχει την ευθύνη για τη δημιουργία και την ολοκλήρωση της δράσης στην οποία συμμετέχει η ΣΤ΄ τάξη με τη δραστηριότητα κωδικοποίησης και αποκωδικοποίησης εικόνας. Μέσα από αυτή τη δραστηριότητα οι μαθητές μας ανακαλύπτουν τον τρόπο αναπαράστασης μιας εικόνας στα ψηφιακά μέσα και μαθαίνουν ορολογία της σύγχρονης τεχνολογίας. Παράλληλα εξασκούνται στην κωδικοποίηση της πληροφορίας έτσι ώστε να κατανοήσουν πώς μια πληροφορία (εικόνα, μήνυμα, κλπ) μπορεί να αποδοθεί με πολλαπλούς τρόπους και καλούνται να αποκωδικοποιήσουν την εικόνα ή το μήνυμα κάποιου συμμαθητή τους.

Δείτε τη δράση μας εδώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *