Οδηγίες σύνδεσης και πληροφορίες για Webex

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ

Οι παρακάτω οδηγίες (ευχαριστούμε την Πληροφορικό του Σχολείου μας, κα Χατζηανδρέου για τη σύνταξή τους) έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: προσφέρουν σύνδεση στη Webex μέσω του περιηγητή (browser) χωρίς να εγκατασταθεί στη συσκευή σας καμία εφαρμογή. Παρακαλούμε να τηρήσετε προσεκτικά τις οδηγίες και να αποφύγετε κάθε εγκατάσταση λογισμικού, εφόσον δεν είναι απαραίτητο.

  1. Οδηγίες σύνδεσης στη Webex για σταθερούς και φορητούς υπολογιστές
  2. Οδηγίες σύνδεσης στη Webex για κινητά και τάμπλετ. (Προσοχή: η επιλογή “Για υπολογιστή” που εμφανίζεται στις οδηγίες πρέπει να επιλέγετε κάθε φορά που ανοίγετε μια νέα καρτέλα/σελίδα στον περιηγητή σας)

 

ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΩ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ

Οι σύνδεσμοι για τις τηλεδιασκέψεις θα αναρτηθούν στις ψηφιακές τάξεις (eme, eclass). Υπάρχει ενδεχόμενο να σταλούν και στα email  των παιδιών ή των γονέων.

Αποθηκεύστε τους συνδέσμους στους σελιδοδείκτες σας, ώστε να μη χρειάζεται να τους αναζητείτε σε κάθε μάθημα.

 

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΣΤΗ WEBEX

Κατά τη σύνδεση στην πλατφόρμα Webex δεν υπάρχει ταυτοποίηση των μαθητών με όνομα χρήστη και κωδικό (όπως στην eme και την eclass).  Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος τρίτος γνωρίζει τον σύνδεσμο για την τάξη, μπορεί να δηλώσει ψεύτικο όνομα και να προσπαθήσει να συμμετάσχει ως μαθητής/τρια. Οι εκπαιδευτικοί έχουν ενημερωθεί για τρόπους επιβεβαίωσης της ταυτοπροσωπίας και θα κάνουν το καλύτερο δυνατόν ώστε το περιβάλλον να είναι ασφαλές για όλους, όμως σας παρακαλούμε, να μην κοινοποιείτε σε τρίτους τον σύνδεσμο για την τηλεδιάσκεψη.  

Για μια ασφαλή και λειτουργική τηλεδιάσκεψη μπορείτε να συμβουλευτείτε και  τη σχετική λίστα.