Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

«Η Λαογραφία του Δωδεκαήμερου, από την αναπαράσταση στην επιτέλεση. Ένα Σχολείο Δρόμος”

“…Μου φτάνει που τα χρόνια φυλάνε Χριστούγεννα για το τέλος τους…” Οδυσσέας Ελύτης

Αυτά τα Χριστούγεννα του Οδυσσέα Ελύτη, ζήσαμε όλοι όσοι βρεθήκαμε το βράδυ της Πέμπτης 21 Δεκεμβρίου 2023, στο Δημοτικό Σχολείο Φύλλων.

Χαρά, συγκίνηση, νοσταλγία, κέφι, φαγητό, κεράσματα, χοροί, τραγούδια, κάλαντα, δρώμενα, φωτιές,  ζεστή ανθρώπινη χριστουγεννιάτικη διάθεση, προσμονή, βούληση για επανάληψη και βέβαια όλα όσα ο καθένας κράτησε στην καρδιά του.  Όλα αυτά μαζί συνετέλεσαν, συνθέτοντάς τα και ποτίζοντάς τα με τη μαγεία και το πνεύμα των Χριστουγέννων, στην επιτέλεση της χριστουγεννιάτικης γιορτής που διοργάνωσε το Δημοτικό Σχολείο Φύλλων, με την συνέργεια και αρωγή ΟΛΩΝ των φορέων της τοπικής μας κοινότητας.

Το Σχολείο, σημείο αναφοράς της τοπικής κοινωνίας, συνήργησε με όλους τους φορείς, οι οποίοι συνέπραξαν και νοηματοδότησαν την έννοια της συλλογικότητας για το κοινό καλό!

Κι αν αναζητήσουμε ένα “δείκτη” επιτυχίας, αυτόν θα τον βρούμε στα χαμόγελα, στη χαρά και τα βλέμματα των παιδιών, αλλά και των μεγάλων και βέβαια στη βούληση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, μαθητών γονιών και κατοίκων του χωριού,  να ξαναβρεθούμε του χρόνου, τέτοια μέρα, μαζί.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων ευχαριστεί από καρδιάς όλους τους φορείς, που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν την πρόταση του σχολείου μας και συνέδραμαν με όλη τους τη δύναμη και όλα τα μέσα για την  επιτυχία της. Μαζί και πλάι μας ήταν:

  • Τοπική κοινότητα Φύλλων

  • Δασικός Συνεταιρισμός Φύλλων

  • Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Φύλλων

  • Πολιτιστικός, Περιβαλλοντικός Σύλλογος Καμαρίου Φύλλων

  • Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Καλυβίων Φύλλων

  • «Φελίζα» Χώρος Πολιτισμού

  • Κυνηγετικός Σύλλογος Ληλαντίου, με έδρα τα Φύλλα

  • Αθλητικός Σύλλογος Φύλλων, «Ανδρέας Μιαούλης»

Στην εκδήλωση παρέστη ο Πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης πατήρ Χριστοφόρος,  η Σχολική Συντονίστρια της Β΄ περιφέρειας κ. Καρλατήρα Διονυσία, η οποία προλόγισε την εισήγηση του Διευθυντή του Σχολείου,  ο Περιφερειακός σύμβουλος κ. Βαβουλιώτης Βαγγέλης και ο κ. Σπύρου Γιώργος αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης στο νέο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Χαλκίδας.

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *