Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

6/θ Δημοτικό Σχολείο Φύλλων / Εργασίες – Συντηρήσεις

Το 6/θεσιο Δημοτικό Σχολείο Φύλλων βρίσκεται στο χωριό Φύλλα της Εύβοιας. Έναν τόπο με σπουδαία ιστορία (προσώπων, γεγονότων), ισχυρά Τοπόσημα (θρησκευτικά, ιστορικά) και  πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα.

Το Σχολείο μας  έχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό, όσον αφορά τη στέγαση και τη θέση του, κάτι το οποίο το καθιστά ξεχωριστό και του δίνει πέραν των άλλων, προστιθέμενη πολιτισμική αξία. Στεγάζεται σ ένα πέτρινο κτήριο του μεσοπολέμου, αλλά και σ΄ ένα σύγχρονο κτήριο της τελευταίας δεκαετίας! Κι όλα αυτά κάτω από την σκιά του βυζαντινού Κάστρου των Φύλλων, του Κάστρου του Λικάριου.

Πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επισκευών και συντήρησης του Σχολικού Συγκροτήματος.

Ειδικότερα:

  • Φτιάχτηκε τοιχίο κατά μήκος όλης της νότιας πλευράς του Σχολείου από την Σχολική Επιτροπή του Δήμου Χαλκίδας
  • Τοποθετήθηκε στέγαστρο (πολυκαρβονικό) στο κιόσκι από την Σχολική επιτροπή
  • Βάφτηκαν εσωτερικά οι αίθουσες του Νέου Διδακτηρίου και ο χώρος μπροστά από το αμφιθέατρο από την Σχολική επιτροπή του Δήμου Χαλκίδας. (Εξωτερικά το Σχολείο βάφτηκε το Πάσχα)
  • Τοποθετήθηκαν μεγάλοι εξωτερικοί προβολείς Led, χορηγία της εταιρίας φωτισμού BRIGHT και του Γιώργου Βασιλείου. Η τοποθέτηση έγινε από τη Σχολική επιτροπή και υπηρεσίες του Δήμου Χαλκίδας.
  • Βάφτηκαν τα εσωτερικά κάγκελα,  από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, τα χρώματα των οποίων χορηγήθηκαν από την εταιρεία χρωμάτων NOBEL LACK και τον κ. Γιάννη Παπαγεωργίου.
  • Αλλάχθηκαν τα κεραμίδια και επισκευάστηκε η στέγη στην νότια είσοδο από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.
  • Ζωγραφίστηκε ο αύλειος (παιχνίδια για τα παιδιά) και εξωτερικός χώρος (είσοδος) από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.
  • Τοποθετήθηκαν κουρτίνες στις αίθουσες του Νέου Διδακτηρίου από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.
  • Συντηρήθηκαν οι ξύλινες  κολόνες, βάφτηκε το κυλικείο, οι βρύσες, τα περβάζια και το κιόσκι. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  ΔΕΙΤΕ VIDEO

Ευχαριστούμε  όλους όσοι καθ’ οιονδήποτε  τρόπο συνέδραμαν στις παραπάνω εργασίες. Έγιναν πολλά και πρέπει να γίνουν περισσότερα!  Το Σχολείο είναι ο πιο ζωντανός οργανισμός της εκάστοτε κοινότητας. Και θέλουμε την κοινότητα -με την ευρεία έννοια του όρου- όχι μόνο δίπλα του, αλλά μαζί του. Το φροντίζουμε, το αγαπάμε για τα παιδιά μας,  για το μέλλον μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *