Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Εκδηλώσεις εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου

Το Δημοτικό Σχολείο Φύλλων, γιόρτασε την Εθνική Επέτειο της 25ης  Μαρτίου με εκδηλώσεις στο Σχολείο μας, αλλά και στην Κοινότητα, ως Ενεργός, Κύριος και Σημαίνων πυρήνας της τοπικής κοινωνίας.

  • Την Παρασκευή 22 Μαρτίου , γιορτάσαμε την επέτειο της 25ης Μαρτίου, με τη συμμετοχή των μαθητών των τάξεων Δ’ και ΣΤ’ και των δασκάλων τους, Θεοδωρακοπούλου Μάρθας και Αυγέρη Μαίρης. Μέσα από αφηγήσεις, θεατρικά μονόπρακτα, τραγούδια και ελληνικούς χορούς  οι μαθητές μας τίμησαν τους εμφανείς και αφανείς ήρωες που πολέμησαν για την ελευθερία της πατρίδας μας. Την γιορτή μας παρακολούθησαν οι μαθητές όλων των τάξεων όπως και οι γονείς/ κηδεμόνες των παιδιών.  Με το πέρας της γιορτής, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί συνεχάρησαν τους “πρωταγωνιστές” μαθητές και δασκάλους. Τα παιδιά μας για άλλη μια φορά μας έκαναν περήφανους.

Ξεχωριστές ευχαριστίες στους εκπαιδευτικούς Γιώργο Σαμαρτζή και Σεραφείμ Κωνσταντέλια για τη βοήθεια και τη στήριξή τους, καθώς και σε όλους τους εκπαιδευτικούς για τη συνδρομή τους στην οργάνωση και την ολοκλήρωση της γιορτής.

  • Κατασκευή στεφανιού κατάθεσης για την 25η Μαρτίου    Οι μαθητές τις  Ε΄ και Στ ΄τάξης του Σχολείου μας, το Σάββατο 23 Μαρτίου,  με τη βοήθεια του Διευθυντή Λιανοστάθη Δημήτρη και της εκπαιδευτικού Φαίης Μπαρώνου, κατασκεύασαν με βάγια και μυρτιές, το στεφάνι το οποίο κατατέθηκε από το σχολείο μας στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στο Ηρώο του χωριού. Παράλληλα στόλισαν τις πόρτες των διδακτηρίων και έδωσαν το εορταστικό κλίμα στο Σχολείο μας.
  • Ανήμερα της εθνικής μας επετείου, οι μαθητές του Σχολείου μας με τη συνοδεία των δασκάλων τους  συμμετείχαν στην δοξολογία στην Εκκλησία της Παναγίας, όπου ο Διευθυντής του Σχολείου Λιανοστάθης Δημήτρης, εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους Φυλλαρώτες ήρωες της ελληνικής επανάστασης, Ανδρέα Μιαούλη και τον επίσκοπο Νεόφυτο Αδάμ.  Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο πεσόντων, κατάθεση στεφάνων από το Σχολείο μας, το Νηπιαγωγείο, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, Πολιτιστικούς Συλλόγους  και Φορείς.

Οι εκδηλώσεις τιμής, μνήμης, περηφάνειας, αλλά και αναστοχασμού για την εθνική μας επέτειο, ολοκληρώθηκαν με την παρέλαση των μαθητών μας στον κεντρικό δρόμο της Κοινότητας, προπορευόμενης της Ελληνικής Σημαίας και της σημαίας του Φυλλαριώτη Ήρωα Ανδρέα Μιαούλη. Ακολούθησαν ελληνικοί επετειακοί χοροί από τους μαθητές της Ε΄και Στ΄τάξης στην κεντρική πλατεία

Τα παιδιά μας για ακόμη μια φορά μας γέμισαν με αισθήματα υπερηφάνειας, αισιοδοξίας και ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο.φωτογράφος με κάμερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *